پتانسیل حمل و نقل عمومی بخش خسروشاه به قلم آقای مسعود رشیدی

ساخت وبلاگ

خسروشاه آرمانی ؛ حمل و نقل عمومی

به قلم آقای مسعود رشیدی، فارغ التحصیل کارشناسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، فعال در حوزه حمل و نقل ریلی و شبکه های توزیع و انتقال نیرو

در زندگی شهری، حمل و نقل عمومی یکی از نیازهای روزمره و جزء اساسی ترین آنها بشمار می رود. عموما حمل و نقل در دو دسته ی  شهری و برون شهری دسته بندی می شود و در کل  شامل حمل و نقل مسافر و بار می باشد.
اهمیت و اولویت حمل و نقل شهری و برون شهری به تناسب جمعیت ساکن شهر و جمعیت سیال شهر متغییر هست. با توجه به موقعیت جغرافیایی خسروشاه و نظر به روحیات اهالی خسروشاه حمل و نقل بین شهری در خسروشاه از اهمیت بیشتری برخوردار است  که در ادامه  به  برخی  دلایل مربوطه اشاره خواهیم کرد.
1. خسروشاه به تناسب موقعیت جغرافیایی و اقتصادی آن نقشی بسیار پر رنگ در اقتصاد منطقه دارد و روزانه  پذیرای جمعیت سیال زیادی از شهرهای اطراف و همینطورتبریز می باشد که معمولا از شهر خود برای حضور در محل کار خود روانه خسروشاه و حومه می شوند.
2. بر عکس جمعیت سیال مهاجر به خسروشاه، تعداد زیادی از ساکنان خسروشاه نیز روزانه  به  قصد حضور در محل کار یا تحصیل خود از شهر خارج می شوند.
3. قرارگیری خسروشاه در شاهراه ترانزیتی غرب و راه مواصلاتی تبریز اسکو و نیز قرارگیری پلیس راه تبریز آذرشهر در منطقه خسروشاه بر اهمیت حمل و نقل بین شهری می افزاید.
4. کارایی مناسب آزانس های مسافربری خسروشاه در داخل شهر و نیز روحیات اهالی و ساکنان خسروشاه از درجه اهمیت حمل و نقل شهری در مقابل حمل و نقل برون شهری و بین شهری می کاهد.

 علیرغم توسعه چشمگیر خسروشاه در حمل و نقل شهری، بین شهری و برون شهری، خسروشاه با مشکلاتی جدی روبروست  که  بصورت مختصر به بررسی هرکدام از آنها خواهیم  پرداخت:

1. حمل و نقل بین شهری (خسروشاه- تبریز):

با توجه به کمبودهای احساس شده در حمل و نقل بین شهری(توسط مینی بوسها) و نیز راکد ماندن طرح تاکسی بین شهری، برخی از ساکنان در اقدامی خودجوش این مشکل را تا حدودی رفع نموده اند، و در اکثر مواقع سواری های شخصی در میدان اصلی منتظر مسافران تبریز هستند، اما مناسب نبودن زیرساختهای مناسب در حمل و نقل مسافر از تبریز به خسروشاه و بالعکس به یکی از مشکلات حل نشده ی  بسیار مهم خصوصا برای بانوان خسروشاهی تبدیل شده است.
از راهکارهای عملی برای رفع این مشکل می توان به ساماندهی سواری های شخصی و یا ایجاد خطوط  ون خسروشاه و تبریز و تعویض مینی بوس های بین شهری با ون اشاره کرد.  برای هموار کردن این کار حتما مساعد کردن شرایط برای رانندگان مینی بوس ها با ایجاد تسهیلات و تضمینی برای حفظ مسافر و تعامل با تعاونی مینی بوسداران خسروشاه و مدیریت ترمینال بسیار تاثیرگذار خواهد بود. برای رفع این مشکل پیشنهادهای بهتری نیز از جانب سایر همشهریان خصوصا مهندس زراعتی مطرح می باشد.

2. حمل و نقل ریلی بین شهری:
یکی از طرحهای توسعه متروی  تبریز طرح توسعه ی  آن به شهر سهند می باشد، اگر امروز به فکر نسل آتی خسروشاه باشیم شایسته و بایسته است قبل از اقدام شهرهای همجوار نسبت به اتصال متروی  تبریز به خسروشاه از طریق سهند اقدام کنیم.  
پشیمانی آتی جز حسرت چیزی عایدمان نخواهد کرد.

3. حمل و نقل برون شهری (اتوبوسرانی)
به علل اشاره شده در آغاز مقاله حمل و نقل برون شهری در خسروشاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هست.
خسروشاه این پتانسیل را دارد که در کنار جاده ترانزیتی صاحب ترمینال اتوبوسرانی غرب تبریز شود. اگردرآمار مسافران خسروشاه، اسکو، سهند و ایلخجی کمی تامل نماییم، به اهمیت این موضوع پی خواهیم برد .
قرار نیست روز اول به همه شهرهای ایران مسافر جذب شود مسافران عازم تهران، مشهد و شیراز کم نیستند. تعاونی های هر چهار شهر می توانند برای جذب مسافر از ترمینال مذکور عملکرد بسیار مناسبی داشته باشند.


4. حمل و نقل ریلی برون شهری
افزایش سطح زیر پوشش شبکه ریلی یکی از اولویت‌های جدی است که دولت یازدهم در طول سال‌های گذشته پیگیرآن بوده است و با اجرایی کردن پروژه‌های جدید به دنبال آن است که قطار را به عنوان انتخاب اول مردم مطرح کند. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سال ۹۶ می‌توان انتظار داشت ۵ استان جدید به شبکه ی  ریلی کشور متصل شوند که اینبار خط راه آهن سریع السیر تبریز ارومیه میباشد که از کنار دریاچه ی ارومیه عبور میکند.
موردی که مطرح میشود:
 استفاده بهینه خسروشاه از این طرح بسیار مهم می باشد، بنا به اطلاعات غیر رسمی با افتتاح این پروژه ایستگاه زارعی خاصبان( که سند آن نیز در گذشته بنام خسروشاه و جزء اراضی خسروشاه بوده است ) ؛ از مدار مربوطه خارج خواهد شد (عمده دلیل ایجاد این ایستگاه ارائه خدمات برای ساکنان آذربایجان غربی بوده و هست) آیا خسروشاه ! این پتانسیل را ندارد که با ایجاد ایستگاه در منطقه آخولا به ساکنان خسروشاه ، اسکو، سهند و حتی ایلخجی ارائه خدمات کند؟!
5. حمل و نقل بار در خسروشاه
در مقطع فعلی حمل و نقل بار، ما بین خسروشاه و تبریز توسط مینی بوس داران انجام میشود و تا حدودی توانسته نیازهای جزئی اصناف خسروشاهی را مرتفع سازد، اما ارسال بار انبوه از تبریز به خسروشاه با مشکلاتی مواجه هست و تنها تنی چند از رانندگان وانت هستند که زحمت حمل کالا از بازار تبریز به فروشگاهها را (آنهم در روزهای خاص) بر عهده دارند. با ارائه ی خدمات شرکت تیپاکس در شهرهای بزرگ و کوچک نمایندگی این شرکت در خسروشاه برای ارائه خدمات حمل بار برون شهری برای خسروشاه بسیار مفید خواهد بود .

مسعودرشیدی


برچسب‌ها: خسروشاه_حمل و نقل عمومی_فردای_خسروشاه_مسعودرشیدی_خ
+ نوشته شده در  دوشنبه دوازدهم تیر ۱۳۹۶ساعت 21:46  توسط   | 
شعر: پولدو پول ؛ استاد بنایی خسروشاهی...
ما را در سایت شعر: پولدو پول ؛ استاد بنایی خسروشاهی دنبال می کنید

برچسب : پتانسیل,عمومی,خسروشاه,آقای,مسعود,رشیدی, نویسنده : elyar-khosrowshahi بازدید : 344 تاريخ : سه شنبه 31 مرداد 1396 ساعت: 10:26